Cloud

De cloud is een netwerk van computers en systemen waarop uw toepassingen draaien. U bent geen eigenaar, u weet ook niet waar uw applicatie draait. U weet alleen dat u geen volledig datacenter meer operationeel hoeft te houden en dat u – waarschijnlijk – goedkoper uit bent. En dat u – in principe – eenvoudig kunt op- en afschalen, afhankelijk van uw behoeft. Arteq helpt u hierin de juiste keuzes te maken.

ARTEQ Cloud Navigator

Antwoord op onder ander:
  • welke applicaties zijn geschikt voor de cloud?
  • wie is de beste leverancier voor uw toekomstige cloud diensten?
  • waar draait uw applicatie en waar staan uw gegevens?
  • wat zijn de mogelijkheden en bijbehorende kosten van op- en afschalen?
  • wat doe ik met mijn bestaande omgeving, blijft die of moet/kan die ook naar de cloud?
  • wat zijn de kosten, is het wel goedkoper?

Keuzes

De cloud kent vele verschijningsvormen en het aantal nieuwe leveranciers groeit met de dag. Dus liggen nog veel vragen voor u open: hoe gaat u naar de cloud? En met wie? Kiest u voor een enkele leverancier of voor meerdere?

Maar eerst dient u te bepalen wat u naar de cloud brengt:

Infrastructure as a Service (IaaS): u neemt de systemen af van de cloud leverancier. U hoeft zich geen zorgen te maken over servers, storage, netwerken en firewalls. U dient zelf te bepalen hoe de onderlinge samenhang is, welke toepassing waar gaat draaien, hoe de opslag ingezet gaat worden.

Platform as a service (PaaS) gaat een stapje verder: de cloud leverancier levert u een samenhangend geheel van systeemdiensten, en u bepaalt hoe de applicatie(s) daarvan gebruik gaan maken.

Software as a Service (SaaS) ontzorgt u het meest: u bepaalt alleen welke functionaliteit de aan u geleverde software biedt; u heeft geen weet van de onderliggende infrastructuur.

Arteq is gespecialiseerd in “cloud”. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe en bestaande services in de markt, die kunnen bijdragen aan úw succes. Samen met u bepalen we of het een vervanging van de bestaande dienstverlening wordt, een volledig outsourcing traject of wellicht een combinatie. En in welke verschijningsvorm.

Alleen als uw succes gegarandeerd is, zijn wij tevreden.