And what is next?

In June 2019, Oracle officially announced End of Sale for OHSM at the 2019 DLR HSM User Conference in Neustrelitz, Germany.

In June 2020 Versity and Arteq signed a reseller contract, where Arteq is positioned to be the preferred Versity-partner in Northern Europe. This offers existing OHSM-customers a smooth migration path away from OHSM.

A good time to look back at the history behind this iconic archival storage product and discuss what this announcement means for Oracle sites that currently depend on OHSM or SAM-QFS technology.

Lees meer

De waarde van data

 

“Data is het nieuwe goud” wordt gezegd, maar hoe belangrijk zijn uw data eigenlijk en wat is de waarde ervan? Lees meer

 

Big Data – het nieuwe goud? Vertilt u zich er niet aan!!

Data is het nieuwe goud en het hebben van data kan u veel voordeel opleveren. Dat geldt niet alleen voor u: bedrijven als Apple, Facebook en Google verzamelen al uw interesses, bewegingen en aankopen. Om er vervolgens (goud) geld aan te verdienen. Welke data u gaat vastleggen is afhankelijk van de specifieke wensen en eisen van uw organisatie. Maar hoe ‘big’ uw data ook worden: hoe houdt u de kosten van opslag in de hand?

Maar er gebeurt veel meer!

Bedrijven passen Business Intelligence (BI) toe: gegevens die tijdens ontwikkeling, productie, marketing en verkoop beschikbaar komen, worden opgeslagen en tot informatie omgezet om later diezelfde processen te verbeteren of optimaliseren. Hoe meer historie en gegevens beschikbaar, hoe beter de terugkoppeling naar het proces.

Lees meer

Arteq Cloud Solution Navigator modern

Er lijkt geen dag voorbij te gaan met nieuws over organisaties die er niet in zijn geslaagd hun data afdoende te beschermen tegen ongenode gasten. Recent maakte Disney bekend dat hackers mogelijk toegang tot een van haar filmproducties hebben gekregen, waardoor het bedrijf grote financiële schade verwacht. Bovendien zijn we net bekomen van de Wannacry-schok waardoor minstens 200.000 systemen geïnfecteerd zijn geraakt. Tijd voor antwoord op de vraag: wat is een goede strategie om uw data te beschermen?

Lees meer

Inmiddels is iedereen bekend met de voordelen van de cloud: alleen betalen voor wat je gebruikt, een gegarandeerde performance, geen noodzaak om continu te investeren in infrastructuur en – op termijn – geen peperdure structurele investeringen in eigen datacenters.

Over het extern laten beheren van de eigen applicaties bestaan nog wel eens twijfels, maar uitbesteding van beheer van infrastructuur is inmiddels algemeen geaccepteerd. Wat is de juiste oplossing om uw doelen te bereiken?

Lees meer