Blog

Wij nodigen u uit om onze artikelen te verkennen en meer te ontdekken over de evoluerende wereld van IT-infrastructuur en Data Management.

We begrijpen de cruciale rol die data speelt in de moderne bedrijfsvoering en zijn toegewijd aan het helpen van organisaties bij het beheren, analyseren en benutten van hun gegevens op de meest effectieve manier. Samen kunnen we bouwen aan een sterke digitale toekomst voor uw organisatie.

Onze expertise beslaat een breed scala van domeinen, met specifieke focus op Data Engineering, Data Opslag, Data Governance en Data Kwaliteit.

Data profiling, een essentieel onderdeel van datamanagement, speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de kwaliteit van gegevens. Maar hoe draagt data profiling precies bij aan kwaliteitsbeheer en hoe kan Arteq hierbij helpen? Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp.
In de wereld van data engineering is efficiëntie de sleutel tot succes. Met de opkomst van cloud computing hebben bedrijven nu de mogelijkheid om hun data engineering processen te verplaatsen naar de cloud, wat kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.
In de huidige digitale wereld is data de sleutel tot succes voor bedrijven van alle groottes. Maar hoe zet je data effectief in om betere beslissingen te nemen en je bedrijfsadvies te verbeteren?
In dit artikel gaan we dieper in op de kenmerken, voor- en nadelen van zowel data lakes als data warehouses, zodat je een beter begrip krijgt van welke oplossing het beste past bij jouw behoeften.
Data Monitoring
Datakwaliteit is de sleutel tot het ontgrendelen van waardevolle inzichten en het nemen van weloverwogen beslissingen die het verschil maken.
In dit artikel zul je de voordelen ontdekken van een solide Data Governance Framework wat voldoet aan de AVG. En hoe Arteq jouw organisatie kan helpen bij het opzetten ervan.
Het correct implementeren van Datamanagement is van vitaal belang om deze waardevolle bron optimaal te benutten. Maar hoe kan de implementatie van Datamanagement succesvol worden afgerond?
In dit artikel duiken we dieper in op deze vraag en onthullen we de pijnlijke gevolgen van het niet uitvoeren van datatransformatie en het niet optimaliseren van data architectuur.
Laten we eerst de harde waarheid onder ogen zien: talloze organisaties blijven vasthouden aan verouderde dataopslagmethoden. Dit kan variëren van het bewaren van gegevens op oude, fysieke servers tot het gebruik van verouderde software voor gegevensbeheer.
Het gaat niet alleen om het hebben van voldoende opslagruimte, maar ook om het opzetten van efficiënte strategieën om gegevens snel te kunnen ophalen, verwerken en analyseren.
Dankzij onze diepgaande kennis van zowel traditionele als opkomende Big Data-technologieën kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van een organisatie.
We kunnen simpelweg niet meer zonder en moeten ervoor zorgen dat we onze gegevens op een verstandige en verantwoorde manier beheren.
Data Quality
De kwaliteit en integriteit van de data is essentieel om de ondernemer te ondersteunen bij het nemen van strategische beslissingen.